Üzemeltetés

INFRASLIM X-ET AZ ÖN KONDITERMÉBE IS!

Ahhoz, hogy a modern világ kihívásaival szembenézzünk, folyamatosan foglalkoznunk kell egészségünk és vitalitásunk megőrzésével. Erre a legjobb és leghatékonyabb módszer a testedzés, amely nem csak fizikai teljesítőképességünkre van jó hatással, hanem javít a mentális képességeinken is.

Az INFRASLIM X azok számára készült, akik szeretnék az edzést kombinálni más egészségjavító terápiával. A gép a különböző technológiák együttes alkalmazásával nem csak maximalizálja az edzés hatékonyságát, de jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a különböző méregtelenítő folyamatok végbemenjenek a szervezetben. Az infra-, kollagén-, ózon- és aromaterápia mind ezt hivatott elősegíteni. Ezt egészítettük ki oxigénterápiával, hogy a fokozott sejtanyagcsere következtében megnövekedett oxigénigényt ki tudjuk elégíteni. A kiegészítő oxigén használat biztosítani tudja a sejtek megfelelő működését, és az INFRASLIM X gépben végzett testedzést követően az izomláztól sem kell szenvednünk.

Az igényes design és a gondos odafigyeléssel kialakított karosszéria mind hozzájárul ahhoz, hogy szalonuk vagy konditermük látogatói a gép elégedett használóivá váljanak.

MŰSZAKI LEÍRÁS

A zárt kabinban 3 db infrasugárzót helyeztünk el, melyek összteljesítménye 900 Watt. Ezek szolgáltatják az edzés közbeni infrahőt, a sugárzás hatására pedig beindul a méregtelenítés. Tágulnak a hajszálerek, felgyorsul a vér- és nyirokkeringés. Az infrasugárzás rugalmasabbá teszi a kötőszöveteket, és segíti az optimális oxigénfelvételt. Az oxigéngenerátor eközben 3 liter 90%-os tisztaságú oxigént állít elő percenként.

Az INFRASLIM X kabinban 1200 Watt teljesítményű vákuumszivattyú biztosítja a vákuumerősség szabályozásával a kötőszövetek stimulációját, ami szintén hozzájárul a méreganyagok távozásához a sejt közötti térből. A 6 Wattos kollagén-fény LED-ek a javítják a bőrszövet rugalmasságát és vízmegkötő képességét. Az infra- és a kollagénterápia kombinációja kíméletessé teszi az ízületek számára az edzést, mivel garantálja azok átmelegedését, és elősegíti az esetleges lerakódások távozását.

Az INFRASLIM X gép – a technológia alkalmazását illetően – az ózon-sátorhoz áll legközelebb, melyben a kezelt vendég mellkastól lefelé részesül az ózonterápiában. A kezelés feszesíti és tisztítja a bőrt, és jótékonyan hat a sejtanyagcsere-folyamatokra. Növeli a szövetek oxigénellátását, és tisztítja az ereket a bennük felhalmozódott lerakódások oxidálásával.

A kezelést kiegészíthetjük aromaterápiával is, melynek alkalmazása opcionális. A gép csak abban az esetben permetezi a kezelő térbe a higított illóolajat, ha azt a felhasználó szeretné. Az edzés intenzitása szintén az egyedi beállításokon múlik, minden a felhasználó kényelme és igénye szerint lett kialakítva.

FIZIKAI TULAJDONSÁGOK


Tulajdonság INFRASLIM X
nyitott vagy zárt kabin zárt vákuumteres
infrasugárzók funkció van
infrasugárzók száma 3 db 300 Watt
infra összteljesítménye 900 Watt
vákuum van
vákuumszivattyú teljesítménye 1200 Watt
felhasználó testhelyzete fekvő (ízületeket kímélő)
kollagén-fény van
kollagén-fény LED-ek teljesítménye 6 Watt
ózonterápia van
ózontermelés hatékonysága 6800 mg/h
oxigénterápia van
oxigéngenerátor teljesítménye 3 liter/perc
aromaterápia van
hosszúság 2400 mm
szélesség 1070 mm
magasság 1250 mm
magasság nyitott állapotban 1800 mm
súly 180 kg
bicikli távolság állíthatósága 25 cm

EGYEDI SZÍNEK ÉS VÁLTOZATOK

GYIK

1. Van-e lehetőség kipróbálni a gépet?

Bemutatótermünkben megnézhető és kipróbálható a gép előre egyeztetett időpontban.

2. Kell-e egyszer használatos műanyag nadrágot viselni a gépben?  

Nem szükséges, és nem is ajánljuk, mert a gépbe épített terápiák jótékony hatása nem tud érvényesülni. Az infrasugarak behatolása a bőrbe csak akkor biztosított, ha a bőrfelszínt szabadon hagyjuk. Ha ezek az infravörös sugarak nem tudnak bejutni a bőrbe, nem indul el olyan hatásfokkal a méregtelenítés és a zsírbontás, ahogy azt szeretnénk, mivel a vér- és nyirokkeringést nem tudja serkenteni. A zacskó ugyan lefogja a kipárologtatott levegőt, és látszólag sok vizet veszítünk, de ez nem jelenti azt, hogy eredményesen méregtelenítünk. A verejtékmirigyek beindulnak és bekövetkezik egy hirtelen izzadás, aminek a hatására sok ásványi anyagot és nyomelemet izzadunk ki egyszerre. Ez izomgörcshöz és a sejtek oxigénhiányos állapotához is vezethet. Hasonló a helyzet a kollagén terápiánál is. A fényterápiás kezeléssel a kollagén rostok visszaépülnek, feszesedik a bőr- és a kötőszövet, csökkennek a gyulladások, de ha ez a jótékony fény nem tud behatolni a célzott területre, nem tudja kifejteni hatását. Az aromaterápia csökkenti a stresszt, fokozza a vérkeringést és segíti a méreganyagok kiválasztását, ha műanyag nadrágot húzunk, a bőrön át nem tudnak az illóolajok felszívódni, és az ózon fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, valamint a bőrszépítő hatása sem fog érvényesülni. Mindemellett, aki szeretné, így is használhatja a gépet, de nem javasoljuk.

3. Szükséges-e a folyadékpótlás az INFRASLIM X-ben végzett edzés közben?

Igen, mint minden edzést, ezt is úgy kell végezni, hogy közben ügyelünk a hidratálásra. Ha nem viszünk be elég folyadékot, a vérünk besűrűsödik, és nehezebben fognak kiürülni a salakanyagok. Ilyenkor a szívnek keményebben kell dolgoznia ahhoz, hogy a megfelelő véráramlást biztosítsa, ez izomgörcsöt, szédülést és fáradtságot is okozhat. Az edzéssel járó drasztikus folyadékveszteség elkerülése érdekében a sportolás előtti fél órában fogyasszunk körülbelül fél liter vizet, kisebb adagokban, majd a mozgás intenzitásától függően edzés közben negyedóránként kb. 1-2 dl fogyasztását iktassuk be.

4. Miért lehet ennyi kalóriát elégetni egyetlen infrás edzéssel?

A vákum feltágítja az ereket, amitől a vérkeringés megnő, ezért a tápanyagok és az oxigén gyorsabban jut el a sejtekhez. Ennek hatására a sejtek és az izmok teljesítménye többszörösére megnőhet úgy, hogy közben nem érezzük a fáradtságot. A kiegészítő oxigén adagolás (az oxigénterápia) a sejtekben a metabolizmust segíti elő. Az mélyreható infrasugarak segítségével a gép a sejtek anyagcseréjét felgyorsítja, ami megint izomteljesítmény javulást eredményez. A három technológiának köszönhetően többszörösére emelkedik a teljesítményünk anélkül, hogy pihentetni kellene az izmainkat. A vákum másodlagos hatása, hogy a bőrben a méregtelenítést elősegíti, az infrának a másodlagos hatása, hogy felfűti a helyiséget 50 fokra, ezáltal a bőr verejtékezni kezd, és fokozódik a méregtelenítés, valamint a bőr hűteni kezdi magát, és közben energiára van szüksége, így felgyorsul a zsírégetés. Mivel az edzés alatt folyamatosan biciklizünk, a nyirokkeringésünk felgyorsul, fokozódik a teljesítményünk, és a szervezet egyre több zsírsejtet használ fel, hogy a sejteket tápanyaghoz juttassa, ezért lehet az, hogy valaki egy edzés alatt, akár 1000-1500 kalóriát is képes elégetni. Mivel a gép egy algoritmus alapján átlagot számol a tekerési erősségnek, az időtartamnak és egyéb paramétereknek megfelelően, ez nem személyreszabott érték, de megközelítőleg reális.

5. Szükséges-e bármilyen végzettség a gép üzemeltetéséhez?

Nem, az üzemeltetéshez szükséges tudás a gép átadásakor sajátítható el kollégáinktól.

6. Milyen gyártmányú a gép?

Az INFRASLIM X-et az Európai Unióban gyártják.

7. A szállítási költség kit terhel?

A gép kiszállítását az üzemeltetés helyszínére cégünk állja Magyarország területén.

8. Van-e garancia?

Igen, az Európai Uniós irányelvek szerint 1 év teljes körű garanciát, ezen felül még 1 évig szavatosságot vállalunk.

9. Van-e szerviz hálózat?

Igen, országos lefedettségű szervizhálózatunk van.

10. Milyen szervizköltségek terhelik a vásárlót?

A minőségbiztosítás érdekében vannak kötelezően előírt alkatrész cserék, amelyek során a gépben lévő szűrők cseréjére, a gép átvizsgálására, és esetleges karbantartására kerül sor. Ez 3-6 havonta esedékes.

11. Milyen sűrűn kell cserélni az infralámpát?

Az infralámpa 500 óra üzemidő után szorulhat cserére. Ha kiég, pótlását 10 000 Ft + ÁFA/db áron tudjuk biztosítani.

12. Mekkora a gép áramfelhasználása maximális teljesítmény mellett?

Az áramfelhasználás 3,5 kW óránként. A havi fogyasztás függ a napi üzemidőtől, és attól, hogy milyen teljesítményen használják a gépet. Nem szükséges hozzá ipari áram, 230 Volton üzemel.

13. Mivel tisztítható a gép? 

Alkoholmentes eszközfertőtlenítővel. – MÁR KAPHATÓ AZ INFRASLIM X CARE KIT, amely tartalmazza az állagmegóváshoz szükséges összes tisztító- és ápolószert! (Érdeklődjön e-mailben.)

14. Mekkora helyigénye van a gépnek?

Minimális, mindössze 6 m²-en elfér (2 m x 3 m).

15. Mekkora ajtón fér be?

Szétszerelt állapotban egy normál magasságú ajtón befér. Az ajtónyílásnak minimum 75 cm szélesnek kell lennie.

16. Milyen médialejátszási lehetőségek vannak benne?

A gép alkalmas zene és videó lejátszására, 2020-ra pedig elérhető lesz a kivetített virtuális edzésprogram is.

17. Mi az a kivetített virtuális útvonal?

A kivetített virtuális útvonal valós időben képezi le a felhasználó számára a kiválasztott útvonalat, így pontosan olyan élményt nyújt, mint ha az adott útszakaszon bicikliznénk. Bővebb információ az ALKALMAZÁS oldalon olvasható. Ez a funkció az új típusú INFRASLIM X-ben már elérhető.

18. Van YouTube lejátszási lehetőség?

Igen, edzés közben beteheted kedvenc számod vagy videód, sőt Spotify playlist-ed is hallgathatod, ha ahhoz van kedved. 

19. Van a gépben videó lejátszás? Sorozatot vagy filmet lehet nézni edzés közben?

Igen, ez a funkció az új típusú INFRASLIM X-ben már elérhető az HBO GO és a Netflix elindításával. 

20. Kinek javasolt az oxigénterápia használata?

Alapvetően mindenkinek, aki a gépet használja, hiszen rendkívül jó hatással van a tiszta oxigén a szervezetre, javítja a kondíciót, a hangulatot, az állóképességet és fokozza a mentális teljesítményt is. Használatával elkerülhető az oxigénhiányos állapot és az izomláz is. Ha az INFRASLIM X-en kívül is igénybe vesz oxigénterápiát, egyeztessen kezelőorvosával!

21. Milyen méretekben elérhető a neoprén szoknya?

XXS-től XXXXL-ig minden méretben rendelkezésre áll, így mindenki megtalálja a számára megfelelő méretet.

22. Hogyan mosható a neoprén szoknya?

Áztatást vagy alacsony hőfokú gépi mosást javaslunk az anyagminőség megőrzése érdekében.

TOVÁBBI KÉRDÉSEIM VANNAK

Lépjen velünk kapcsolatba az alábbi mezők kitöltésével.