Tartós hatás InfraSlimX-el

A zsírsejtek képesek újra töltődni, vagyis bármikor növekedni és zsugorodni is. Az alakformáló kezelések csak a zsírsejtek mennyiségét csökkentik egy adott területen, de nem pusztítják el őket teljes mértékben, és ezt a szervezetünk a regeneráló folyamat révén visszaállítja. A hízás során nem új zsírsejtek jönnek létre, hanem a már meglévő sejtek mérete növekszik, fogyás során pedig nem a számuk csökken, csak kisebbek lesznek. Ezek halmaza határozza meg, hogy vékonyak vagy elhízottak leszünk-e. A kutatók azt valószínűsítik, hogy a zsírsejtek száma már gyermek- illetve kamaszkorban eldől, ezt követően pedig változatlan marad. 

Ha a zsírsejteket valamilyen külső erőhatással elpusztítjuk, akkor azokat a szervezetünk újra létrehozza, biztosítva ezzel a test energia tárolását. Erre radiokarbonos kormeghatározás segítségével jöttek rá a kutatók. Evolúciós szempontból a zsírraktárak biztonsági tartalékot jelentenek, mivel nagy mennyiségben tudnak “kalóriát” eltárolni, amelyből a szervezet energiához juthat, ha nem áll rendelkezésre elegendő táplálék. Ez az oka annak, hogy mindig lesz rajtunk zsír, csak nem mindegy, hogy milyen kiterjedésben. A vizsgálatok szerint évente mindössze a zsírsejtek 10 százaléka cserélődik ki, függetlenül a kortól és testsúlytól.

Se a külső beavatkozás, se a diéta nem éri el a kívánt célt, ha tartósan szeretnénk karcsúak maradni. A probléma az, hogy a szervezet nem akar zsírt veszíteni, mert biztonsági tartalékot jelent számára. Ezen kívül, ha túl gyorsan történik a fogyás, azt a szervezet fenyegetésnek fogja tekinteni. Ez egy stresszes állapot a test számára, aminek során kortizol (elsődleges stresszhormon) szabadul fel. A krónikus stressznek számos negatív következménye van: csökken az immunrendszer működése, növekszik a koleszterinszint, megnő a szívbetegségek kockázata, nehézségeink adódnak a fogyásban és olykor még súlygyarapodást is tapasztalhatunk. A súlycsökkentés érdekében tett lépések ellenkezőleg hatnak, mint amit el szerettünk volna érni.

Igaz ez akkor is, ha valaki csak időszakosan, kampány szerűen sportol. Ha nem tartjuk fenn az egészséges életmódot, a zsírsejtek újra növekedni kezdenek, és adott esetben a diéta vagy a testkontúr kezelés előtti állapotba térnek vissza, így egy úgynevezett jojó effektus jön létre. Akkor lesz a leghatékonyabb a zsírbontás, ha sportolással csökkentjük a zsírsejtek méretét és energiaként használjuk fel őket.

Mivel más alakformáló gépek a zsírsejt pusztítással próbálnak csökkenést elérni, ezek mindig valamilyen veszélyt hordoznak magukban. Az InfraslimX teljesen biztonságos. Fekvő helyzetben történik a biciklizés, amely minden baleset lehetőségét kizárja, kíméli a derekat, a térdet és az ízületeket. Nemcsak a fogyás és az alakformálás támogatja, de segít javítani egészségi állapotunkon is.

Az InfraslimX hatása miért tartósabb más alakformáló eszközökkel szemben?

A zsírbontó gépek többféle technológiával működnek. Vannak amelyek hagyományos sportolási megoldással fogyasztanak, azaz a sport és a megfelelő táplálkozás által, és vannak olyan technológiák, mint a kavitációs gép, a kriolipolízis (zsírfagyasztás), a lipolézer, amelyek lokális zsírbontást csinálnak, amely a zsírsejtet megsemmisíti valamilyen módon. 

Az ilyen alakformáló szalonokban alkalmazott módszerek, mint a zsírbontás, valóban segíthetnek csökkenteni a test zsírszövetének mennyiségét, de fontos megérteni, hogy nem pusztítják el a zsírsejteket véglegesen. A zsírbontás során az adott területre ható energia – például ultrahang, rádiófrekvencia vagy kriolipo – segíthet a zsírsejtek zsugorodásában és a bennük tárolt zsír felszabadulásában, azonban az ilyen kezelések nem hatnak a zsírsejtek teljes számának csökkentésére.

Természetesen egyénfüggő, hogy egy intenzív edzés során ki mennyi zsírt tud energiaként felhasználni, de a rendszeres sportolással egészségesen tudunk fogyni, és elérhetjük, hogy a testünk hatékonyabban alakítsa át a zsírt energiává. 

Minél több izmot építünk, annál több energiát fogunk napi szinten felhasználni, ami az étrendre való odafigyelés mellett biztosítja a fogyást és a formálódást. Az elhízás leggyakrabban a szervezet energia-egyensúlyának megbomlása miatt alakul ki, azaz túl sok kalóriát fogyasztunk, miközben túlzottan keveset mozgunk. Ha ezt megfordítjuk, vagyis többet mozgunk és megfelelően táplálkozunk, akkor lesz tartós eredménye a befektetett munkának. Közérzetünk jobb lesz, vitálisabbak és egészségesebbek leszünk, amit egy alakformáló kozmetikai kezelés nem tud elérni.