Oxigénterápia
percenként 3 liter 70%-os tisztaságú oxigént állít elő
megfelelő állóképességet biztosít
hat az összes létfontosságú szerv egészségére
fokozott erőnlétet, mélyebb alvást biztosít

Az oxigénterápia mindenkinek ajánlott, akinek különböző okokból alacsony a véroxigénszintje, vagy nagyobb fizikai teljesítmény következtében nő az oxigénigénye. Ha a szervezet nem jut elegendő oxigénhez, számos kellemetlen tünetet tapasztalhatunk, úgymint gyors légzés, légszomj, magas pulzusszám, köhögés, zihálás, izzadás. Mivel az oxigénhiány a szervezet minden szervét érinti, beleértve az agyat is, a hiány első jele lehet a koncentrációs képesség csökkenése, kimerültség, alacsony stressztűrő képesség, állandó idegesség és fáradékonyság is.

Az extra oxigén az összes létfontosságú szerv egészségére hat.

Az INFRASLIMX készülékbe épített oxigénterápiás funkció alapját az a számos tanulmány képezte, melyek kimutatták, hogy a kiegészítő oxigén bevitele lehetővé teszi, hogy az ember fokozott fizikai igénybevétel esetén jobb teljesítményre legyen képes. Az extra oxigén az összes létfontosságú szerv egészségére hat, javítja a kondíciót, hangulatot, állóképességet és fokozza a mentális teljesítményt is. Az oxigénnel telített testi folyadék azonnal hozzáférhető az anyagcsere folyamán, így biztosítja az őssejtek mobilitását és a szabadgyökfogók megkötő képességét.

Ha azt tapasztaljuk, hogy erőtlenek, enerváltak vagyunk a nap folyamán, jó eséllyel az alacsony oxigénszint áll a háttérben, mivel az oxigén az, ami biztosítja a mindennapi feladatok végzéséhez szükséges állóképességet. Egyéb tünetek lehetnek a fejfájás, frontérzékenység, elsavasodás, fáradt bőrszín. Az oxigénhiány az immunműködésünkben is okozhat problémákat: csökken a vérben a falósejtek száma, emiatt megnő a bakteriális és vírusfertőzések, gombás megbetegedések esélye, pollenallergia és asztma alakulhat ki. Csökkenhet a fizikai és szexuális teljesítőképesség, külsőleg pedig elhízás, súlyfelesleg, ráncos, száraz, rugalmatlan bőr, kollagén hiány, narancsbőr, pattanásos bőr jelenhet meg.

 Az extra oxigén az összes létfontosságú szerv egészségére hat, javítja a kondíciót, hangulatot, állóképességet és fokozza a mentális teljesítményt is. Az oxigénnel telített testi folyadék azonnal hozzáférhető az anyagcsere folyamán, így biztosítja az őssejtek mobilitását és a szabadgyökfogók megkötő képességét. A rendszeres oxigénterápiát használók fokozott erőnlétet, mélyebb alvást és egy összességében jobb életminőséget tapasztalhatnak. Az oxigénhiány mértékétől függően egyeseknek rendszeresen szüksége lehet az oxigénterápiára, míg másoknak csak alkalmanként vagy bizonyos helyzetekben, például megerőltető fizikai tevékenység során. A hirtelen nagy izommunka után kialakuló izomláz is egy oxigénhiányos állapot következtében alakul ki, bár ma már több tényezőre vezetjük vissza. Az alaposan igénybe vett izom nem jut a megnövekedett teljesítményhez elégséges mennyiségű oxigénhez, ezért aerob (oxigén gazdag) működésről anaerobra (oxigén mentes) vált át.

Ennek a folyamatnak a végterméke a tejsav, amely eltolja a pH-egyensúlyt, és az aktivitás hirtelen megszűnésével nem képes kiürülni az izomzatból. A pH-eltolódás és a sav jelenléte egyaránt stimulálja a fájdalomérző receptorokat, ezért válik minden mozdulat fájdalmassá. A legújabb kutatások a tejsav mellett a hirtelen terhelésre keletkező mikrorepedések, és a sejteken belüli kalcium-ion felhalmozódásának, valamint a fenti folyamatok miatt kialakuló helyi gyulladásnak a szerepét is hangsúlyozzák.