Ózonos fertőtlenítés

Ózonos fertőtlenítés

Ózonos fertőtlenítés edzés közben

megvéd a kórokozóktól, semlegesíti a kellemetlen szagokat.

Az ózonterápiát már az 1970-es évek óta alkalmazza az orvostudomány és a szépségipar, elsősorban immunerősítő, fertőtlenítő, valamint bőrszépítő hatása miatt. Felhasználásának bevezetése a magasfrekvenciás áram felfedezéséről híres Nikola Tesla nevéhez fűződik. Az első ózonterápiás készülékeket jellemzően orvosi célokra használták. Mivel ebben az időben még nem álltak rendelkezésre antibiotikumok, a fertőzéseket ózonterápiával próbálták kezelni. Bőrbetegségek gyógyítására először egy francia orvos, fizikus, Jacques-Arsène d’Arsonval használta az eljárást a 19. század végén. Megoldás: ózonos fertőtlenítés edzés közben.

Az ózon (O3) az oxigén (O2) aktív formája. Az ózon csak akkor marad háromatomos formában, ha a külső körülmények lehetővé teszik, egyébként szétbomlik egy kétatomos és egy reaktív egyatomos oxigén molekulává. Az egyatomos oxigén rendkívül könnyen lép reakcióba bármilyen olyan anyaggal, aminek nincs helye az emberi testben, így a kórokozókat és a szintetikus vegyületeket is oxidálja. Az aktív oxigén a foszfolipidek és lipoproteinek oxidálásával megbontja a baktériumok sejthártyáját és megakadályozza a sejtnövekedést, valamint a vírusok sejtekhez kapcsolódását, így szaporodását is. A vírusos sejtek kiiktatásával arra ösztönzi a szervezetet, hogy azokat egészséges sejtekkel pótolja. Az ózon növeli a szövetek oxigénellátását, oxidálja az erekben lévő esetleges lerakódásokat, és kitisztítja a véredényeket. Mivel elősegíti az ATP és az interferonok termelődését, aktiválja az immunrendszert is.

 

ÓZONOS FERTŐTLENÍTÉS AZ INFRASLIMX-BEN

Az INFRASLIMX-ben egy kabinba épített elektronikus egység felel az ózonos fertőtlenítő funkcióért. Az ionizátor a kabinban található levegőt tisztítja, vagyis kiszűri a benne lévő szennyeződéseket. A kezelőtérbe az ózon oxigénatomokra bontott formájában kerül, melyek rendkívül reaktívak, azonnal kapcsolatba lépnek a bőrrel és a kórokozókkal. Az ózon megsemmisíti vagy oxidálja, ez által kiszűrhetővé teszi a mikroorganizmusokat, mint például a baktériumokat, vírusokat, penészt és egyéb gombát. Az ózonos fertőtlenítés biztonságosan alkalmazható mindenhol, ahol a bakteriális és más szennyeződések megszüntetése alapvető higiéniai követelmény. Nagy előnye, hogy vegyszermentes és gyors, rövid távon nem hagy hátra semmilyen nyomot vagy takarítandó felületet, csak friss és tiszta levegőt a kezelőhelyiségben.

Az edzőtermekben sokszor probléma a szagtalanítás, az ózon azonban tökéletes megoldás erre. Hozzájárul a higiéniához, hatékonyan szagtalanít és tartósan jó higiéniai állapotot eredményez az infrabicikliben biztonságosan és környezetbarát módon.

Az ózonos fertőtlenítés legfontosabb előnye, hogy kiegészíti azt a hatásmechanizmust, amelyet az öt technológia együttes erejével érünk el a maximális méregtelenítés és fogyás érdekében. Az INFRASLIMX a legmodernebb technológiák különleges kombinációja révén segít, hogy a testedzés kevesebb erőfeszítéssel a legjobb elérhető eredményt hozza.

AROMATERÁPIÁS EDZÉS INFRÁS BICIKLIN

Üzemeltetéssel kapcsolatos kérdéseim vannak