Milyen sporteszköz az InfraSlimX

Az INFRASLIMX egy olyan zárt kabinos infrabicikli, ami több technológiát és terápiát foglal magába, úgy mint a vákuum, az infra, egy bicikli egység, az oxigén és a kisegítő egységek, a kollagén- és az aromaterápia.

Az INFRASLIMX egy olyan kialakítású gép, amiben fekvő helyzetben történik a biciklizés és testünk alsó részével egy speciális vákuum térben fekszünk, ehhez egy derékon viselt neoprén szoknya szükséges, az kapcsolódik a géphez és az zárja le a nyílását, így biztosítja a zárt rendszert, mely térben létre tud jönni a meghatározott vákuumerősség.  

A vákuum segítségével fellazul a kötött izomzat, az erek és a kapilláris erek kitágulnak, és ennek hatására szöveteink, sejtjeink, gyorsabban és akadálytalanul jutnak nagyobb mennyiségű tápanyaghoz és oxigénhez, ezáltal terhelhetőbbek lesznek. Ezen kívül a vákuum hatására a bőrön keresztül több méreganyag tud távozni. 

Az infrafény (850-950 nanométer) hatására a mélyszöveti sejtekben is felgyorsul a sejtanyagcsere folyamat (metabolizmus). Ilyenkor a méreganyagok kiválasztódnak és lehetőség van arra, hogy a sejtek oxigént és tápanyagot vegyenek fel, ettől izomsejtjeink több fizikai munkára lesznek képesek. Az infrafény felmelegíti szöveteinket és a kabin belsejét, amely elősegíti az izzadást és a méregtelenítési folyamatot felgyorsítja.

A biciklizéssel nagy izommunkát végzünk, aminek hatására a szervezet elkezd kalóriát égetni, amihez energiára van szüksége a sejteknek. Megközelítőleg az első 20 percben az aznap bevitt kalóriát kezdjük égetni, majd ezt követően a zsírsejtekben lévő tartalékokat kezdjük el felhasználni, ami elősegíti a zsírsejtek mértékének csökkenését és ezzel a fogyást. 

A kollagén- és az aromaterápia elősegíti a bőr feszességének helyreállítását, ezért nagyon hasznosak ezek a funkciók, mert a fogyást követően is rugalmas marad a bőrünk. A kollagén-fényterápia hatására javul a vízmegkötő képesség és az oxigénfelvétel, így a természetes regenerálódás felgyorsul. Az aromaterápia csökkenti a stresszt, fokozza a keringést és a méreganyagok kiválasztását.

Az INFRASLIMX edzést a multimédiás érintőképernyő teszi teljessé, ami tekerés közben biztosítja a kellemes időtöltést. A 15-colos monitoron lejátszhatunk zenét Spotify-ról, nézhetünk videóklipeket YouTube-on, sorozatot vagy filmet a Netflix és az HBO MAX stream alkalmazás segítségével, illetve választhatunk a virtuális útvonalak közül is a BitGym-mel.

A vákuum, az infra és a plusz oxigén hatására jobb lesz a sejtek vérellátása és hatékonyabban tudnak dolgozni izmaink. A kölcsönhatások miatt nem alakul ki oxigénhiány, a mozgás folyamatos lesz, nem alakul ki a fáradtság érzetünk és nem kell rendszeresen pihenőt tartanunk, hanem folyamatában végig tudjuk csinálni a 30-40-50 perces programot. Minél tartósabban, gyorsabban, erősebben tudunk megállás nélkül kardiózni, annál több energiát használunk fel, ezáltal eredményesebb lesz a fogyás, izomzatunk pedig tónusosabb lesz ugyanannyi idő alatt. Ha erőteljesebb edzést végzünk, sem alakul ki izomláz. 

Vákuum nélkül fele annyi kalóriát sem tudnánk égetni, mert nehezebbnek éreznénk a tekerést. A vákuum segíti az erek és a szövetek gyors tágulását, hogy a véráram felgyorsuljon és a tápanyagok hamarabb jussanak el a sejtekhez. Hatására a testmozgás révén keletkezett anyagcsere melléktermékek és a méreganyagok gyorsabban távoznak a szervezetből, és a zsírsejtek zsugorodása is azonnal megkezdődik.

Mivel az erős vákuum hatás, ha álló helyzetben történik, akkor úgy tűnne, mintha testünkre egy plusz 30-50 kg súlyt ráhelyeznénk, és ha ezzel kellene egy túlsúlyos embernek sportolni, akkor annak az ízületei tönkremennének. Fekvő helyzetben viszont ezt a súly többletet a gép karosszéria szerkezete veszi fel az ízületek helyett, és ezzel nem károsítja testünket. A gerinc is sokkal tehermentesebb, ami segíti a könnyebb ellazulást és a megkönnyíti azok számára a sportolást, akik kisebb gerinc vagy ízületi problémákkal küzdenek.

Aki megengedheti magának, hogy otthonában saját InfraslimX-et tegyen, az a legtöbbet tudja tenni saját és családja egészségéért, hiszen egész családja rendszeresen tud kardió edzést végezni, ezzel pedig rengeteg időt spórolnak meg maguknak és rendszeressé tudják tenni a sportot szabadidejükben, ezzel támogatva az egészséges életmódot.

lehetőséget is látsz benne?

Legyél partnerünk és tartozz  Te is SlimX-es csapatunkba!