Alakformáló infra biciklik összehasonlítása

HYPOXI TRAINER

A Hypoxi Trainer, az InfraTrainer és az InfraShape olyan kombinált fitness eszközök, amelyek korszerű technológiákkal kiegészítve magasabb szintre emelték a testedzés alakformáló hatását. A Hypoxi Trainer újítása volt a zárt vákuumtérben végezett testmozgás, amely lehetővé teszi a kardió edzés kiegészítését a vákuummasszázs zsírégető hatásával. Az alacsony és normál nyomás váltakozása által előidézhető a vér- és nyirokkeringés serkentése. Az izmok összehúzódása és elernyedése egy olyan szívóhatást hoz létre a vér- és nyirokerekben, amely fokozza a salakanyagok kiürülését a szervezetből. A zárt kabinos edzés nagy előnye emellett, hogy kifejezetten a problémás területekre hat: a combok, a fenék, a csípő és a has területén fejti ki hatását a beépített technológia.

 

INFRATRAINER

Az InfraTrainer, bár nem zárt vákuumteres alakformáló gép, egy másik újítást épített be, az infrahő használatát. Az infrasugárzás rendkívül jó hatással van a zsírok és salakanyagok lebontására, ezért kiemelten hatékony a narancsbőr kezelésében. Az infrafény jótékony hatását a bőr mélyebb rétegeiben fejti ki, fokozza a sejtanyagcserét és a kiválasztást, segít a kötőszöveti rostoknak regenerálódni, ezáltal feszesíti és szépíti a bőrt. Másik nagy előnye, hogy felmelegíti az ízületeket, így csillapíthatja az esetleges mozgásszervi fájdalmakat, és könnyebbé teszi az ízületek számára az edzést, ezért felhasználása sokoldalúbb, mint egy hétköznapi fitness eszköznek.

 

INFRASHAPE

Az InfraShape a fent említett technológiákat ötvözve teszi lehetővé a zárt kabinos edzést. Újítása, hogy kollagén- és aromaterápiát is alkalmaz. A kollagén és elasztin rostok stimulálása 20 Wattos LED-lámpákkal hozzájárul a kötőszövetek és a bőr rugalmasságának helyreállításához. Javul a sejtek víz- és oxigénfelvétele, ezáltal bőrfeszesítő hatást tapasztalhatunk. Mivel a kollagén az izmokban, inakban és csontokban is fontos szerepet tölt be, a kollagénterápia a sportsérülések kezelésében is hatékony. Az infrasugárzáshoz hasonlóan növeli az ízületek rugalmasságát, ami azok számára is lehetővé teszi a testedzést, akik esetlegesen túlsúllyal vagy mozgásszervi problémákkal küzdenek.

 

INFRASLIM X

Az INFRASLIM X kombinált alakformáló gép az eddig felsorolt technológiák közül mindegyiket alkalmazza azzal a különbséggel, hogy új funkciókat is építettünk bele. A vákuum, az infra- és a kollagénfény szervezetre gyakorolt jótékony hatása mellett, az ózon- és az oxigénterápia nyújtotta előnyöket is élvezhetjük az edzés során. Az ózon egy három oxigénatomból álló instabil molekula, ami egy kétatomos és egy rendkívül reaktív egyatomos oxigén molekulává bomlik szét a terápia során. A kezelés lényege, hogy a bőrlégzés során az egyatomos molekula rendkívül könnyen lép reakcióba azokkal az anyagokkal, amelyeknek nincs helye az emberi testben, így a kórokozókat és a szintetikus vegyületeket (például gyógyszer maradványokat) is segít eltávolítani a szervezetből, emellett az ózon növeli a szövetek oxigénellátását, feloldja az erekben lévő káros plakkokat és kitisztítja a véredényeket. Bőrstimuláló hatása révén hatékony a bőr rugalmasságának helyreállításában, ezáltal a ránctalanításban. Az oxigénterápia ezzel szemben a belégzés útján járul hozzá, hogy az edzés könnyebbé váljon, hiszen a 90%-os tisztaságú oxigén belégzése révén az összes kedvező élettani folyamat felgyorsul. A kiegészítő oxigén alkalmazásának jelentősége az, hogy kiküszöböli azt az oxigénhiányos állapotot, ami a felfokozott sejtanyagcsere révén kialakulhat, mivel az infravörös sugárzás és az aktív izommunka következtében megnő a test oxigénigénye, amit a környezeti levegő nem tud pótolni, így tehát számos kellemetlen tünet kialakulásától kímélhetjük meg magunkat, ha ezt a terápiát igénybe vesszük.

A mozgás intenzitásával egyenesen arányosan nő a vér- és nyirokkeringés, ezért lehetővé tettük az INFRASLIM X gépben, hogy a felhasználó maga állítsa be, hogy milyen típusú edzést szeretne végezni. Ugyanez igaz a különböző kiegészítő terápiák alkalmazására is, amelyek együttes használata lehetővé teszi, hogy a készülék egyedülállóan hatékony legyen az alakformálásban, ráadásul a felgyorsult anyagcsere miatt az edzést követő 2-8 órában további zsírbontás is várható.

Az INFRASLIM X alakformáló és egészségmegőrző berendezés a legmodernebb eszköz a piacon, mely olyan kényelmi elemekkel is fel lett szerelve, mint a virtuális útvonal technológia. Az újítás lényege, hogy a felhasználó kiválaszthatja, hogy a gépbe táplált terepek közül hol szeretne biciklizni, legyen az egy nagyváros, vagy egy gyönyörű nemzeti park, a program alkalmazkodik az LCD-kijelzőn kivetített virtuális terepviszonyokhoz, és vezérli a nehézséget. Ha például dombra kell feltekernünk, arányosan nehezebbé válik a fekvőkerékpár hajtása. A fitnesz gépek jövőbe mutató generációja tehát itt van, csak a képzelet szab határt a betáplálható edzésprogramoknak.

 HYPOXI TRAINERINFRATRAINERINFRASHAPEINFRASLIMX
nyitott vagy zárt kabinzárt vákuumteresnyitottzárt vákuumtereszárt vákuumteres
infrasugárzók funkciónincsvanvanvan
infrasugárzók száma4 db 750 Wattos1 db 400 Wattos3 db 300 Wattos
infra összteljesítménye3000 Watt400 Watt900 Watt
vákuumvannincsvanvan
vákuumszivattyú teljesítménye1000 watt1000 Watt1200 Watt
felhasználó testhelyzeteülő (ízületeken nagyobb terhelés)ülő (ízületeken nagyobb terhelés)fekvő (ízületeket kímélő)fekvő (ízületeket kímélő)
bicikli vízszintes állíthatósága 20 cm-es állíthatóság 25 cm-es állíthatóság
kollagén-fénynincsnincsvanvan
kollagén-fény LED-ek teljesítménye20 Watt6 Watt
ózonterápianincsnincsnincsvan
ózontermelés hatékonysága6800 mg/h
oxigénterápianincsnincsnincsvan
oxigéngenerátor teljesítménye3 liter/perc
aromaterápianincsnincsvanvan
áramfelvétel230 Volt400 Volt (ipari áram)230 Volt230 Volt